V okviru sodelovanja med Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) in programom Zdravi vrtci, smo se odločili aktivno pristopiti k vseevropski pobudi “Pokloni čas, polepšaj dan”. Glavna naloga te akcije je vzpostaviti trdne vezi med mlajšo in starejšo generacijo v naši lokalni skupnosti, in sicer preko skupnih kulturnih in literarnih aktivnosti. Naš cilj je, da ta pobuda ne ostane le enkratna dogodivščina, temveč postane začetek dolgoročnega sodelovanja in povezovanja v naši lokalni skupnosti, ki se bo nadaljevalo skozi vse štiri letne čase.

Omenjena akcija je potekala med 29. septembrom in 1. oktobrom 2023, hkrati pa je obeležila tudi mednarodni dan starejših. Pomembno je, da se vsak posameznik vključi na svoj način, prilagojen svojim zmožnostim in osebnim željam.

Naš vrtec Ljutomer se je v akcijo vključil na svoj izviren način. Otroci so s svojo kreativnostjo ustvarili različne izdelke in risbe, ki so postali del njihove umetniške zapuščine. Te dragocenosti so nato prevzele predane patronažne sestre, ki so jih z velikim srcem razdelile med svoje paciente v njihovih domovih. S tem prenosom otroške igrivosti in ustvarjalnosti smo vstopili v domove starejših, polepšali njihove dneve in narisali nasmeh na njihove obraze.

FOTO

Vrtec Ljutomer

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)