V Ljutomeru smo že imeli čast gostiti olimpijsko baklo v sklopu trimesečne poti po Sloveniji, ki bo svoj vrhunec doživela na XXXIII. olimpijskih igrah v Parizu. Dogodek je bil izjemno prazničen, saj smo se ob  bakli spomnili vrednot olimpizma ter se povezali v duhu športnega navdušenja.

V petek, 19. aprila 2024, ob 16. uri, se je park 1. slovenskega tabora prelevil v prizorišče, kjer smo slovesno pozdravili olimpijsko baklo. Bakla, simbol miru in povezovanja, je že prej obiskala kraje po Sloveniji in v Ljutomeru nadaljevala svojo pot. Občinstvo je bilo navdušeno nad priložnostjo, da se poveže z olimpijskim duhom in prispeva k podpori našim športnikom in športnicam, ki bodo zastopali barve Slovenije na olimpijskih igrah.

Posebno veselje je bilo videti skupino »Korenjakov« iz vrtca Ljutomer, ki so se pridružili teku z baklo. Otroci so s svojo energijo in navdušenjem dodali poseben čar dogodku ter pokazali, da je olimpijski duh lahko prisoten v vseh generacijah.

Olimpijska bakla je tako še enkrat poudarila pomembnost športa, povezovanja in mednarodnega sodelovanja ter nas spomnila, da smo vsi del globalne športne skupnosti, ki jo združujejo vrednote poštenosti, enakosti in spoštovanja.

FOTO

Zapisala: Ksenija Žuman, ravnateljica

(Skupno 106 obiskov, današnjih obiskov 1)