UTRINEK IZ VRTCA GRESOVŠČAK 

Za dosego ciljev  s področja narave in želje otrok, ki se jim je  priljubila Žabica Kvakica  iz zelo poučnih  knjig Zelenega nahrbtnika, smo se dogovorili za izlet do našega potoka.

Prva ugotovitev je bila, da je voda v potoku čista. Nato smo z otroki zagledali drsalce, ki so podobni ljudem v čolnu, ki veslajo.

Ker smo videli prva živa bitja, smo se odločili, da raziščemo življenje v potoku. Našli smo žabico in jo v veselje otrok prenašali iz rok v roke.

 

Videli smo polno praznih hišic vodnih polžev, v katere so se naselile potočne postranice ali bibe, ki spadajo, kot smo izvedeli, v red rakov.

Zelo smo se razveselili tudi potočnega raka, ki je bil lep, čeprav so mu manjkale ene klešče.

Presenetila nas je ličinka kačjega pastirja, ki je kar otrpnila, ko smo jo ujeli v roko.

Navdušeni nad toliko življenja v našem potoku, smo nekaj rastlin in majhnih bib, ki smo jih našli v potoku, prenesli v vrtec in si s polževimi hišicami in kamenčki iz potoka naredili majhen ribnik.

To je bil čudovit in poučen izlet v naravo, v našem bivalnem okolju. V potoku smo poleg žive narave, našli tudi dve pivovski pločevinki, ki ju je tja odvrgla neodgovorna odrasla oseba. Pločevinke smo dali med embalažne odpadke.

Veliko smo se ta dan naučili v naravi, čudoviti naravni učilnici. Obogatili smo naše doživljanje narave. Prav tako smo ugotovili, da smo odgovorni za svoje okolje, ki naj ostane naravno in čisto.

 FOTOGRAFIJE

                                                                  Vzgojiteljica, Ingrid ŠTEFANČIČ

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)