Vsepovsod svetijo že lučke, v daljavi se sliši božična glasba in prijetno diši po sveže pečenih piškotih. Tako je tudi pri nas, v vrtcu Ljutomer.

 Decembrski čas je kljub vremenu, ki še nam ni naklonil snega in uresničil otroških želja, čaroben. Otroci nestrpno odpirajo adventne koledarje, pojejo božične pesmi, se pogovarjajo o Božičku ter ga nestrpno pričakujejo. Želje so mnoge, velike in majhne, a v srcih otrok je iskrenost najlepše darilo za vse nas, ki smo v teh časih napolnjeni z obiljem dobrin. Igrače so otrokom prvotnega pomena, a le za kratek čas – največ pa jim pomenijo trenutki, preživeti s svojimi starši.

 Tak čaroben popoldan so nam starši vrtca Ljutomer pripravili v četrtek 12.12.13, ko smo šli na kratek sprehod do mesta z laternami in si ogledali zanimivo predstavo. Otroci so uživali in z velikim veseljem pripovedovali še naslednji dan o vtisih. Smrečice v naših garderobah so že okrašene, lučke že svetijo, glasba se vrti…vse je nared za prihod Božička. Dneve nam krajšajo pravljice z božično vsebino, lutkovne predstave s čarobnim sporočilom in ustvarjalne delavnice, v katerih si damo duška prav vsi. Naslednje dni bo po naših prostorih še zadišalo po prazničnih piškotih, ki jih bomo z veseljem pojedli skupaj s starši.

 A najlepše nas čaka na koncu, ko vsi nestrpno čakamo in se pripravljamo na obisk moža, ki vedno pride in nas razveseli s svojim prihodom.

 Kaj vse smo že doživeli, si lahko ogledate na spodnjih FOTOGRAFIJAH, …

 Vzgojiteljica Nada Rajtman.

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)