MUZIKANTI OBISKALI MESTNO KNJIŽNICO IN SODELOVALI Z DIJAKI GFML

Ker naš vrtec sodeluje tudi z zunanjimi institucijami, se je naša skupina ‘MUZIKANTI’ odzvala na povabilo Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, ki je v času od 21.-25.9.2015  organizirala projektni teden za dijake 3. letnika ”Otrok v vrtcu”

Ker so dejavnost organizirali v Mestni knjižnici Ljutomer, so otroci dobili priložnost, da jo obiščejo. Knjižničarki Sandra in Branka sta otroke popeljali na ogled knjižnih polic in kotičkov. Sledila je pravljična ura za naše otroke pred dijaki 3.letnika predšolske vzgoje. Knjižničarka Sandra nam je ob ilustracijah pripovedovala pravljico ‘Muca Copatarica’.  Po prebrani pravljici so dijaki prevzeli otroke in z njimi izvedli kratko dejavnost na temo pravljice. Pri mizah so ustvarjali z naravnim materialom in s pomočjo dijakov, si je vsak izdelal copat/čevelj, katerega je polepil z naravnim materialom.

Otroci so bili sproščeni, odprti in pri delu aktivni. Med njimi je stekel pogovor in stkala so so nova prijateljstva. V spomin na uspešno sodelovanje z dijaki iz GFML, sta nas knjižničarki še poslikali.

 FOTOGRAFIJE

Valerija Tretinjak 

(Skupno 56 obiskov, današnjih obiskov 1)