MALI SONČEK SE JE ZBUDIL

Tako smo imenovali prireditev ob zaključku programa MALEGA SONČKA v vrtcu Ljutomer, ki smo jo izvedli v petek, 29. maja 2015 na igrišču vrtca.        

Otroci od 2. leta dalje so skupaj z vzgojiteljicami skozi celo šolsko leto izvajali gibalno – športne aktivnosti programa MALI SONČEK in sicer : 2-3 let; zeleni : 3-4 let ; oranžni : 4-5 let ; rumeni: 5-6 let.

Ta program pomeni obogatitev gibalno športnih aktivnosti v vrtcu, spodbuja željo, navado in potrebo po športnem udejstvovanju v vseh starostnih obdobjih, prav tako pa spodbuja oblikovanje zdravega, aktivnega življenjskega sloga.  Vsak otrok ima knjižico malega sončka, v katere so otroci skupaj z vzgojiteljicami označevali opravljeno gibalno nalogo.

Vzdušje na igrišču je bilo veselo, sproščeno. Otroci so se menjavali pri različnih gibalnih nalogah. Seveda ni šlo tudi brez vlečenja vrvi, kjer je vladal pravi navijaški in tekmovalni duh.

Druženje smo zaključili s pesmijo. Najprej smo zapeli vsi Dan ljubezni. S tem smo hkrati obeležili DAN LJUBEZNI in se tako pridružili mnogim širom po Sloveniji, ki so s to pesmijo sporočili, kako pomembna je ljubezen in spoštovanje drug drugega.   Tej pesmi sta sledili še dve naši tradicionalni pesmi: LOTMERŠKE ČEBELICE in HOJLA PRLEKI.                                                        Pesem, gibanje, sonce… je napolnilo naša srca in okrepilo naše zdravje.                

FOTO UTRINKI                         

                                                                                           Bojana Majerič, vzgojiteljica 

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)