Jabolčni dan

V naši skupini čebelic smo se pogovarjali kaj vse je pomembno za zdravje in smo se odločili, da bomo ob današnjem Svetovnem dnevu zdravja imeli jabolčni dan.

Preko jabolk smo tako spoznavali zdrav način življenja ter se naučili, da lahko jabolka pripravimo na različne načine. Zaplesali pa smo tudi ob košari jabolk na pesmico Pet jabolk. Jabolka smo najprej spoznali po obliki, barvi, velikosti in tako spoznali nekaj novih pojmov: pečka, muha, pecelj, lupina. Spoznali pa smo dve imeni za jabolki, ki so jih prinesli otroci. Rdeča se imenuje Idared in zelena Zlati delišes. Otroci so mi takoj povedali, da je jabolko zdravo, sladko in okusno. Ogledali smo si tudi sadovnjake v bližini vrtca in spoznali, da imajo sedaj bele cvetove.
Otroci so tudi dobili domačo nalogo – v vrtec so prinesli vsak svojo domačo jabolko in ravno iz teh jabolk smo si naredili jabolčni štrudelj in jabolčno čežano. Z veseljem so sodelovali in pomagali pri pripravi še boljše je bilo pa sladkanje z njimi. Ker smo vsa jabolka porabili smo obiskali v trgovini oddelek s sadjem in trgovko poprosili po dveh sortah, ki smo jih danes spoznali in nakupili za prihodnje dni.

FOTOGRAFIJE

Vzg. Antonija Podnar

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1)