Skupini otrok iz vrtca Ljutomer iz enote na Ormoški cesti 21, Veliki Pedenjpedi in Čebelice, sta se  pridružili “Povorki otrok iz vrtcev” na Ptuju, ki jo že tradicionalno organizira Vrtec Ptuj v sodelovanju z Mestno občino Ptuj. 

Čeprav slaba vremenska napoved ni dopuščala običajne povorke na prostem, to ni zmanjšalo veselja in razigranosti otrok. Namesto tega se je dogodek odvijal v Karnevalski dvorani Campus, kjer so otroci v karnevalskem šotoru pod budnim očesom kurentov in princa karnevala spoznavali bogato kulturno dediščino regije.

Naši otroci, skupaj s svojimi vzgojiteljicami, so se pripravljali na pustovanje že dalj časa in s ponosom predstavljali svoje ustvarjalne kostume, saj so se našemili v prometne znake. Ob zvokih zvoncev in veseli glasbi so skakali in plesali ter se prepustili pristnemu pustnemu vzdušju. 

Vsi smo se z maskami dobro zabavali, se vrteli in uživali v karnevalskem vzdušju. Seveda pa ni šlo brez tradicionalnih pustnih dobrot – krofov. Vsi smo se posladkali in si napolnili baterije za nadaljnje rajanje.

Ta dogodek je bil resnično čudovita priložnost za zabavo in učenje, tako za otroke kot za odrasle. Veselimo se že naslednjega leta, ko bomo spet skupaj ustvarjali nepozabne pustne spomine.

FOTO

VIDEO

Ksenija Žuman, ravnateljica

(Skupno 141 obiskov, današnjih obiskov 1)