Tudi v torek, 6.4. je bilo na popoldanski Igralni urici v našem vrtcu precej veselo. Zbrali smo se na oddelku A, kjer so otroci odkrivali prostor – igralnico, igrače in rekvizite. Kuhali so v kuharskem kotičku, spoznavali gumijaste domače živali, se igrali z vozili ter se skrivali v šotoru. Pogumnejši so premagovali ovire v tunelu in se spretno spuščali po mostu. Ura je hitro minila in po aktivni igri so se okrepčali s piškoti in se odžejali s sokom. Vzdušje je bilo prijetno in imeli smo se lepo.

                                                                      Vzgojiteljici Simona Rudolf in Sonja Vencelj

FOTO

V torek, 29.3.2016, smo v vrtcu Ljutomer izvedli popoldanske gibalne urice za otroke, ki še ne obiskujejo vrtca. Pripravili smo poligon iz različnih športnih pripomočkov, ki so kar vabili v gibanje. Starše smo seznanili z našim Fit programom, ki ga v vrtcu izvajamo, z ustrezno športno opremo, ki je potrebna za gibanje, nato pa pričeli z vadbo. Otroci so uživali in se zraven zabavali.

Bojana Majerič in Simona Muršič

V torek, 22.3.2016 smo imeli na oddelku A ob 16.00 uri plesno delavnico. Zbralo se je sedem otrok, ki še ne obiskujejo vrtca.  Skozi plesno zgodbo Pike Nogavičke so otroci s pomočjo rekvizitov in ob otroški glasbi zarajali v pravljični svet.  Baloni, milnimi mehurčki in traki so otroke zelo pritegnili, zato smo si ogreli dele telesa in se med seboj spoznali. Preden smo odšli na potep smo si pripravili palačinke s pomočjo plesa. Skozi ples pa za seboj vse počistili. Nato se z avtomobilom odpeljani na kmetijo, kjer smo spoznali nekaj domačih živali. V ribniku smo zagledali 5 račk, ki so se nam vedno nekam skrile. Tudi zajček Dolgoušček se nam je pridružil. Zaplesali smo naslednje plese: Palačinke, Čistilno akcijo, Avto, Na kmetiji, Moj očka ima konjička dva, 5 račk, Zajček Dolgoušček in drugimi plesi, ki so jih želeli otroci zaplesati.  Otroci so lepo sodelovali, zato smo se vsi utrujeni okrepčali še s priboljški, si odtisnili izbrane štampiljke in za spomin vzeli balon za domov, da bodo veselo plesali še naprej. Veliko zabave še naprej želiva

                                         vzgojiteljici Antonija Podnar in Melanija Roškar

POPOLDANSKE EKSPERIMENTALNE DELAVNICE

Torkov popoldan smo preživeli v vlogi raziskovalcev. Odkrivali smo, katere so osnovne barve ter kaj se zgodi, ko se med seboj pomešajo. Da je bilo izkustveno učenje še bolj privlačno, smo vključili avtomobile. Izvedli smo eksperiment lava lučke, ki nas je pustil brez besed. Navdušeno smo opazovali rdeče mehurčke, ki so nas spominjali na izbruh lave. Svojo  kreativnost smo razvijali ob igri s slanim testom.  Nastajale so različne živali, kipi, piškoti itd. Najboljše smo si pustili za konec. Izvedli smo eksperiment s škrobom. Zmešali smo ga z vodo.  Da smo razvijali še ostala čutila, smo zmesi dodali naravno aromo mete. Obarvala se je zeleno in prijetno osvežila prostor. Čudili smo se, medtem ko smo uživali v manipulaciji z nastalo zmesjo. Spoznavali smo, da obnaša zelo različno. Včasih kot trdna, drugič kot tekoča snov. Vabljeni k ogledu fotografij. Če pa želite te eksperimente izvesti doma, imate spodaj priložena navodila.

NAVODILA

Veselo raziskovanje!

Vzgojiteljici Anja Karba  in Simona Copot

 

V torek, 1.3.2016 smo v vrtcu Ljutomer izvajali glasbene urice za otroke, ki še ne obiskujejo vrtca.

Druženje je potekalo v prijetnem in sproščenem vzdušju.

Marinka Prelog

V torek, 8.3.2016, ob dnevu žena, so najmlajši, ki še ne obiskujejo vrtca, likovno ustvarjali na popoldanskem srečanju. Najprej smo se nekaj minutk spoznavali, nato pa smo sproščeno pričeli slikati z velikimi čopiči na velikem listu, oblikovati iz slanega testa žogice, črve, polžke, …otroci so predlagali tudi pico. Preizkusili so se s slikanjem na tleh – z voščenkami in za najbolj vztrajne in natančne, smo ponudili slikanje s prstki, kjer so si izdelali svojo rožico za domov.
Po napornem ustvarjanju smo se okrepčali in posladkali, mamice pa tudi presenetili s prav posebnimi rožicami. Bilo je prijetno in zabavno, predvsem pa pisano in umetniško.  Vabljeni spet naslednji teden vsi, ki še ne obiskujete vrtca.

Vzgojiteljici Nada Rajtman in Stanka Kosi

 

(Skupno 58 obiskov, današnjih obiskov 1)