22. APRIL – SVETOVNI DAN ZEMLJE V VRTCU LJUTOMER

Tudi letos smo v vrtcu Ljutomer obeležili svetovni dan Zemlje, kot naš praznik, saj je naše poslanstvo širjenje okoljske vzgoje v zavedanju k boljšemu ravnanju z našim planetom. S tem spodbujamo aktivno državljanjstvo in družbeno odgovornost…

 

Povabili smo člane VDC Ljutomer, dijake GFML, Društvo upokojencev Ljutomer in zaposlene v tovarni Krka. Slednji so poskrbeli za prevoz varovancev doma starejših, ki so na vozičkih. Prireditve se je udeležila tudi predstavnica Zavoda Vista iz Murske Sobote. V atriju vrtca smo izvedli kulturni program. Otroci vrtca Ljutomer so se predstavili  z Eko himno in pesmijo Moj očka ma konjička dva. Otroci iz skupine Rosne kapljice so zaplesali ples Svet je pisan, lep, bogat. S pesmijo so nastopili tudi člani VDC Ljutomer. Dijakinje GFML so popestrile prireditev z zanimivo glasbeno točko.

Po uradnem delu je sledil družabni del, kjer so otroci zaplesali ob glasbi. Preizkušali smo čaje iz različnih svežih zelišč, poskušali skutni namaz iz drobnjaka ter se sladkali z jabolki. Razvijali smo svoje čute ob vonjanju  sveže nabranih zelišč. Ob tem dnevu smo na našem igrišču postavili tudi čutno pot. Veselimo se preizkušanj in raziskovanj naših čutil, ki nam jih nudi to bogato didaktično okolje.

Verjamem, da lahko spreminjamo svet na bolje! Okoljsko vzgojo pa ne le omenjamo, temveč živimo. Ne pozabimo, da moramo nad naravo biti navdušeni prav odrasli, saj smo vzgled mlajšim generacijam. Tako bomo skupaj vzgojili čuteče, pozorne, odgovorne, ustvarjalne, sproščene in okolju prijazne mlade ljudi.

FOTOGRAFIJE
Eko-koordinatorka  Karmen Kosi

(Skupno 130 obiskov, današnjih obiskov 1)