POZDRAVLJENI OTROCI IZ SKUPINE METULJI

Ponovno je na žalost tako, da nismo vsi v vrtcu, kjer bi se lahko skupaj igrali, telovadili, ustvarjali, peli in seveda plesali. Ob plesu vedno izražate veselje  in prepričana sem, da to počnete zdaj tudi doma skupaj s starši. V mesecu oktobru smo po vsebini pravljice Pod medvedovim dežnikom, spoznavali živali iz zgodbe, plesali z dežniki, se gibalno izražali  ter ustvarjali s prstnimi barvami… Dobro vam je šla že igra spomin (po dve enaki živali natisnjeni – iz pravljice), iskanje parov, imenovanje. Poskusite tudi doma.

V mesecu novembru pa imamo načrtovano spoznavanje različnih okusov hrane in zdravih napitkov ter 20. novembra obeleženje slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk. Njegova izvedba bo zaradi epidemije letos drugačna. Tradicionalni slovenski zajtrk s sloganom »Zajtrk z medom- super dan!

Pozornost bo namenjena spodbujanju k obeležitvi dneva slovenske hrane tudi na način zajtrkovanja doma z izbranimi živili in sicer: kruhom, maslom, mlekom, medom in jabolkom. Otrokom predstavimo pomen rednega zajtrkovanja ter poseganja po lokalnih živilih, kjer je pot z njive do krožnika čim krajša.

Bodite zdravi in lep pozdrav

od Ksenije in Simone.

 

 

(Skupno 69 obiskov, današnjih obiskov 1)