Pozdravljeni otroci in starši skupine Nagajivčki.

Nastala situacija nas je ponovno prikrajšala za skupne trenutke in doživetja, ki jih sicer skupaj preživljamo v vrtcu. Že v spomladanskih mesecih smo spoznali kako se zaščititi pred virusi in upam, da vam ne povzročajo težav. Ob skrbnem umivanju rok in trenutnem izogibanju ljudi pa lahko tudi s prehrano veliko pripomoremo, da bomo ostali zdravi.

V petek 20.11.2020 bo ponovno Slovenski tradicionalni zajtrk. Letošnji bo praznoval že deseto obletnico odkar obeležujemo Dan slovenske hrane. Kot vsako leto mu tudi letos lahko namenimo nekoliko več pozornosti.

Pripravite Tradicionalni slovenski zajtrk tudi doma

Doma lahko skupaj pripravite zajtrk, ki naj vključuje živila, značilna za »klasičen« Tradicionalni slovenski zajtrk, in sicer kruh, maslo, med, mleko in jabolko.

Da bo vaš zajtrk še bolj slasten pa vam prilagam enostaven recept za peko kruha, ki bi ga lahko spekli s pomočjo staršev. Z medsebojnim sodelovanjem pa še krepimo tradicijo: prenos načina delaobnašanjaprepričanjaverovanja in običajev na mlajše generacije.

Recept za kruh najdete:

https://www.220stopinjposevno.com/na-kro381niku/domaci-kruh-hitro-in-enostavno.

Okrašena miza z jesensko dekoracijo pa daje pogrinjku poseben čar in nahrani tudi naše oči.

Nekaj idej za okrasitev svečanega pogrinjka, ki jih lahko ustvarite sami:

Drevesa v jesenskih barvah, jesenski plodovi v kozarcu,…

Ta dan si lahko ogledate tudi poučne, zanimive vsebine:

http://ribicpepe.si/kranjska-sivka/,

https://www.youtube.com/watch?v=nzujMqTz9-E.

Jesenski dnevi so že nekoliko hladnejši, vendar nas sončni žarki vseeno vabijo na plan. V gozd, na polje,…poskrbimo, da se bomo dovolj gibali in tako ohranjali kondicijo, zdravje in dobro počutje skozi vse letne čase.

Lepo vas pozdravljava in vam želiva, da ostanete zdravi.

Simona in Karmen

Vir: internet, 17.11.2020

(Skupno 116 obiskov, današnjih obiskov 1)