Spoštovani starši, skrbniki, ….

Veseli nas, da smo, po času zaprtja vrtcev in izvajanja nujnega varstva, skupaj z vašimi otroki pogumno stopili novim dogodivščinam naproti. Vaši otroci se v vrtcu dobro počutijo in so se res hitro spomnili vseh prijateljev in vzgojiteljev.

Z nastopom pomladi, spremenljivih temperatur in s ponovnim druženjem otrok znotraj skupin pa se pogosteje pojavljajo tudi prehladna obolenja, izcedki iz nosu, kašljanje in kihanje. Na povečan obseg prehladnih obolenj nas opozarjajo tudi pediatri iz Zdravstvenega doma Ljutomer.

Z namenom zagotavljanja varnega in zdravega okolja za vaše otroke, starše in tudi zaposlene vrtca, Vas ponovno opozarjamo, da v vrtec pripeljete le popolnoma zdravega otroka. V skladu s priporočili NIJZ, navodili Združenja pediatrov in po dogovoru s pediatri ZD Ljutomer, Vas prosimo, da ob pojavu zgoraj naštetih simptomov, ki so lahko le znanilec običajnega prehlada ali pa tudi prvi znaki koronavirusne bolezni, otroka zadržite doma in za nadaljnja navodila pokličete otrokovega pediatra. Navodila Združenja pediatrov Vam prilagamo tukaj.

Prosimo Vas, da navodila otrokovega pediatra v celoti upoštevate in s tem Vas in nas varujete pred nastankom novih žarišč okužb.

Želimo Vam zdravo, pisano in zabavno pomlad.

Vrtec Ljutomer

(Skupno 223 obiskov, današnjih obiskov 1)