Minute za šport v Vrtcu Ljutomer

Gibanje je osnovna potreba vsakega izmed nas. Gibalni razvoj je v ospredju predvsem v prvih letih življenja. Otroci z različnimi dejavnostmi pridobivajo raznovrstne izkušnje, zlasti preko igre v zaprtem prostoru  in tudi na prostem ter razvijajo gibalne sposobnosti. Z ustreznimi gibalnimi dejavnostmi si otrok razširja tudi znanja z drugih področij. V Vrtcu dajemo velik poudarek gibanju (naravnim oblikam gibanja hoji, teku, plazenju, lazenju,…; ritmično-plesnim in drugim kompleksnejšim športnim dejavnostim, premagovanju ovir, manipuliranju z žogo, rolanju, kolesarjenju,…).

Otrokom omogočamo, da spoznavajo  različna rekvizite za razvoj motoričnih spretnosti. Spodbujamo jih, da sami iščejo rešitve za premagovanje gibalnih izzivov(plezanje preko ovir,…).  V vrtcu načrtujemo vsebine, s katerimi otroci pridobivajo čim bolj pestro in široko paleto gibalnih izkušenj. Vzgojitelji organizirajo gibalne dejavnosti tako, da potekajo čimbolj pestro in motivirajo vsakega posameznika. Zato smo vključeni v številne športne programe: Zlati Sonček, Fit Slovenija, Zdravje v vrtcu,.. in izvajamo dnevno gibalne minutke, gibalne odmore in tedenske vadbene ure. Dnevno izvajamo sprehode in  gibalne dejavnosti na prostem.

Povabilu Športne zveze Ljutomer k gibalnim aktivnostim »Minute za šport«, smo  se odzvali, kot ustanova in tudi kot posameznik/zaposlen. Saj se zavedamo pomena gibanja in ga tudi vsakodnevno izvajamo. Z gibalnimi dejavnostmi  smo vzgled otrokom, staršem in vsem, ki so na kakršen koli način povezani z vrtcem. Vse gibalne dejavnosti potekajo pod motom »Gibaj se veliko in opazil boš razliko«.

AKTIVNOSTI PO TEDNIH:

 

(Skupno 455 obiskov, današnjih obiskov 1)