TESTENINE S PARADIŽNIKOM »ALA FASULAS«

Sestavine

250 g širokih rezancev

250 g češnjevega paradižnika

5-6 strokov česna

sveže mleti črni poper

bazilika

sveže naribani parmezan

olivno olje

Postopek

V veliko ponev dodamo olivno olje ter na rezine nasekljan česen in počasi pražimo, da se začne nekoliko barvati. Dodamo razpolovljene češnjeve paradižnike, premešamo in počasi kuhamo. Krop za kuhanje testenin posolimo, potem pa vanj stresemo široke rezance in jih kuhamo, dokler niso »na zob«. Pol zajemalke vode od kuhanja prelijemo k paradižniku in premešamo. Testenine odcedimo, dodamo v ponev k paradižniku, solimo, popramo in premešamo. K testeninam dodamo natrgano baziliko in drobno naribani parmezan. Premešamo in takoj postrežemo.

 

(Skupno 104 obiskov, današnjih obiskov 1)